Stil jete

A e dini cili është emri më i keqshqiptuar në botë?

A e dini cili është emri më i keqshqiptuar në botë?

Kanë dalë lloj lloj emrash ditët e sotme, por një prej tyre është cilësuar si më i keqshqiptuari në botë.

Duket se emrat irlandezë janë të vështirë në përgjithësi, por njëri prej tyre mban kampion.

Ai është Sean.

Një studim u krye nga WordFinderX, për të cilin u analizuan të dhënat nga Forvo, një shërbim online që i ndihmon njerëzit të mësojnë se si të shqiptojnë fjalët me klipe audio.

Rezulton se Sean (shqiptohet Shon dhe jo si shkruhet) është emri që është kërkuar më shumë, me përdoruesit që e kanë futur emrin në Forvo një milion herë. Kjo e bën atë emrin më të kërkuar në faqe.

Sean, i cili gjithashtu shkruhet Seán, është një emër mashkullor me origjinë irlandeze. Vjen nga versionet irlandeze të emrit biblik hebraik Yohanan.

Ajo lidhet gjithashtu me emrin Gjon, që do të thotë 'Zoti është i mëshirshëm'. Dhe nëse ndonjëherë keni ngecur në përpjekjen për të shqiptuar Sean, thjesht mbani mend se këta dy emra tingëllojnë njësoj.

Ose thjesht mund të mendoni për të gjithë njerëzit e famshëm të quajtur Sean në botë; nga Sean Connery dhe Sean Penn te Big Sean dhe Sean Paul.

Emri në vendin e dytë është Xuxa, i cili është me origjinë baske dhe shqiptohet 'Shoo-shuh'. Është kërkuar në sit 802,000 herë.

Ndërsa në vendin e tretë me 696,000 dëgjime është emri latin Victoria, për të cilin të gjithë jemi dakord që dëgjohet shumë më tepër në jetën tonë të përditshme.

Pesëshja e parë u përmbyll nga emri spanjoll Francisco dhe emri grek Platon.