Stil jete

A është Gushti, Janari i ri?

A është Gushti, Janari i ri?

Gushti quhet ndryshe 'stina budallaqe' sepse jo shumë ngjarje ndodhin. Është muaji kur shkollat dhe universitetet janë pushim, parlamenti mbyllet dhe shumica e Evropës mbyll dyqanet. Në mënyrë tipike, është muaji kur shumica e njerëzve marrin pushimet e tyre, dhe këtë vit, gëzimi më i madh për të gjithë është se ne mundemi të udhëtojmë.

Megjithatë, për disa, ritmi për të mos bërë asgjë të një gushti të gjatë mund të bëhet monoton. Koha ngadalësohet, ditët duan më shumë për të kaluar dhe pa strukturën e një jave të rregullt pune për të organizuar kohën tonë, jeta mund të bëhet e turbullt rreth skajeve.

Por ka një shkollë mendimi që thotë se gushti është pikërisht muaji kur duhet të marrim vendimet e mëdha. Është periudha e përkryer për vetë-reflektim dhe për organizimin e jetës. Gushti ofron mundësinë e përsosur për të bërë një plan, për të provuar diçka të re ose për të krijuar një ide për të ardhmen.

Tradicionalisht, ne priremi ta bëjmë këtë vlerësim të jetës në janarin e ftohtë dhe të lagësht. Muaji i parë i vitit ka të bëjë me zgjidhjet e vitit të ri dhe vetë-përmirësimin. Janari vjen pas rrëmujës së ethshme të Krishtlindjeve dhe shpenzimeve shoqëruese dhe të tepruara. Muaji tradicional " Ti i Ri" , është koha kur jemi nën presionin më të madh për të ndryshuar. Kur nisin një sërë dietash të reja dhe shtohen anëtarësimet në palestër.

Por nga ana tjetër paqeja relative dhe relaksi i Gushtit konsiderohet si periudha më e mirë për të menduar dhe për të qenë më kreativ.

Është Gushti, jo Janari, kur duhet të rikalibrojmë mendjet, të rivendosim objektivat dhe të rimbushim trupin. Kur mund të marrim një paraqitje të shkurtër të vetvetes si një person i tërë, jo thjesht punëtorja, partneri, nëna apo vajza. Kur mund ta njohim veten me personin që jemi dhe të prekim bazën me ëndrrat dhe aspiratat tona.

Burimi: Bazar