Stil jete

Aftësia kryesore që kanë njerëzit e suksesshëm, thotë Arnold Schwarzenegger

Aftësia kryesore që kanë njerëzit e suksesshëm,

Nga Arnold Schwarzenegger/ Të qenit kurioz dhe të qenit një dëgjues i mirë janë një pjesë e rëndësishme e mënyrës se si të përdorni marrëdhënien tuaj me njerëzit e tjerë në ndjekje të qëllimeve tuaja.

Aftësia më e vlefshme: Bërja e pyetjeve të mira ‘si’ dhe ‘pse’

Në palestër, nëse do të shihja dikë që provonte një teknikë të re stërvitore që nuk kishte kuptim për mua, do ta pyesja për këtë sepse ndoshta do të më ndihmonte.

Pyetjet e mia shërbenin për qëllime të shumta. Përgjigjet, nëse do të kishin kuptim, do të më lehtësonin çdo dyshim apo shqetësim.
Por më e rëndësishmja nga të gjitha, bërja e pyetjeve të mira “si” dhe “pse” për diçka që ju intereson rrit shanset që informacioni të mbetet në trurin tuaj.

Kjo është arsyeja pse më pëlqeu të isha guvernator më shumë se çdo punë që kam pasur ndonjëherë. Ishte një mundësi për të marrë të gjithë këtë informacion në lidhje me mënyrën se si shoqëria jonë drejton, ndërkohë që ishim në gjendje ta përdornim atë informacion për të ndihmuar miliona njerëz.
Po mësoja pa pushim. Sa më shumë mësoja dhe sa më shumë pyetje u bëja njerëzve që më mësonin, aq më shumë e kuptoja se si ishin të lidhura gjërat dhe aq më shumë lider bëhesha.

Sigurisht, isha me fat. Si guvernator, edhe sikur të mos isha natyrshëm kurioz, mund t’i bëja njerëzit të shpjegonin gjërat për mënyrën se si funksiononte shteti derisa të kishte kuptim për mua, pavarësisht se sa kohë do të duhej.

Shumica e njerëzve nuk janë aq me fat. Ata nuk kanë fuqinë t’i bëjnë të tjerët t’u shpjegojnë botën atyre. Ata duhet të përpiqen ta kuptojnë vetë, gjë që mund të jetë shumë frikësuese dhe shumë dekurajuese pa mbështetje.

Kjo, besoj, është një nga arsyet që kaq shumë njerëz ndihen të bllokuar në jetën e tyre. Ata jetojnë në një botë që nuk e kuptojnë plotësisht. Bota është ajo që është, dhe ata janë ata që janë, dhe është diçka që duhet ta pranojnë dhe të merren me të.