Stil jete

Alain Aspect, John Clauser dhe Anton Zeilinger fitojnë çmimin Nobel për fizikë

Alain Aspect, John Clauser dhe Anton Zeilinger fitojnë çmimin Nobel

Alain Aspect, John F. Clauser dhe Anton Zeilinger kanë fituar çmimin Nobel në fizikë, për arritjet e tyre në mekanikën kuantike. Puna e tyre ‘ka hedhur themelet për një epokë të re të teknologjisë kuantike’, tha Akademia Mbretërore Suedeze e Shkencave.

Alain Aspect, John Clauser dhe Anton Zeilinger fitojnë çmimin Nobel

Ditën e djeshme fitoi çmimin Nobel për mjekësi, Svante Paabo, për zbulimin e sekreteve të ADN-së së Neandertalit.

Të mërkurën do të vazhdohet me çmimin Nobel për kiminë dhe të enjten për letërsinë. Çmimi Nobel i Paqes 2022 do të shpallet të premten dhe çmimi i ekonomisë më 10 tetor.

Tiranapost.al