Stil jete

Anija më e madhe e lundrimit në botë niset në udhëtimin e parë

Anija më e madhe e lundrimit në botë niset në udhëtimin

Anija më e madhe e lundrimit në botë është nisur nga Miami, Florida, në udhëtimin e saj të parë.

Icon of the Sea është rreth 365 metra e gjatë anija ka 20 kuverta dhe mund të strehojë një maksimum prej 7,600 pasagjerësh. Ajo është në pronësi të Royal Caribbean Group.


Anija po shkon në një udhëtim shtatë-ditor në ishujt tropikal. Ambientalistët paralajmërojnë se anija me gaz natyror të lëngshëm (LNG) do të rrjedhë metan të dëmshëm në ajër.

Edhe pse LNG-ja digjet më pastër se karburantet tradicionale të detit, si vaji i karburantit, ekziston rreziku që një pjesë e gazit të ikë, duke shkaktuar rrjedhjen e metanit në atmosferë.

Metani është një gaz serrë shumë më i fuqishëm se dioksidi i karbonit.

“Është një hap në drejtimin e gabuar,” tha Bryan Comer, drejtor i Programit Detar në Këshillin Ndërkombëtar për Transportin e Pastër (ICCT) .

“Ne do të vlerësonim se përdorimi i LNG-së si lëndë djegëse detare lëshon mbi 120% më shumë emetime të gazit serrë të ciklit jetësor sesa nafta e gazit detar”, tha ai.

Në fillim të kësaj jave, ICCT publikoi një raport, duke argumentuar se emetimet e metanit nga anijet me karburant LNG ishin më të larta se sa supozoheshin rregulloret aktuale.