Stil jete

Apple Vision Pro është spektakolar dhe i trishtë

Apple Vision Pro është spektakolar dhe i trishtë

Apple Vision Pro dëshiron të bashkojë jetën jashtë kompjuterit me jetën brenda tij. Sfida mund të jetë e pakapërcyeshme, shkruan Ian Bogost për the Atlantic

Kufjet , të cilat shiten për rreth 3,499 dollarë, më në fund janë të disponueshme pas muajsh zhurmë. Ato ofrojnë dy risi në një, raporton Bogost: “kufje me realitet virtual (VR) me rezolucion më të lartë se shumica e të tjerave në treg, dhe një sërë kamerash të realitetit të shtuar (AR) që lejojnë përdoruesin të shohë aplikacione të zakonshme kompjuterike dhe i lejon të ndërveprojë me ta nëpërmjet gjesteve të duarve.

Për të funksionuar AR, një çelës në pjesën e sipërme të pajisjes mund të krijojë një hapësirë të simuluar dhe ta zëvendësojë atë me një burim video të drejtpërdrejtë, të mbivendosur në kohë reale me programe kompjuterike. Është ky funksioni i fundit që e dallon më së shumti pajisjen nga kufjet e tjera—dhe nga pajisjet e tjera në përgjithësi.

Kompjuterët i ndihmojnë njerëzit të punojnë, jetojnë dhe luajnë, por gjithashtu na ndajnë nga bota. Apple Vision Pro përpiqet t'i japë fund asaj epoke dhe të përurojë një të re."