Stil jete

Arsyet e mundshme pse askush nuk po ju merr në punë 

Arsyet e mundshme pse askush nuk po ju merr në punë

Mund të ketë një sërë arsyesh pse nuk po punësoheni, pavarësisht përpjekjeve që po bëni për të përsosur CV-në tuaj. Dhe është absolutisht e nevojshme të identifikoni arsyet pse aplikimi juaj nuk është ajo që po përzgjidhet. Më poshtë keni disa arsye që ndoshta mund të kenë ndikuar në mospunësimin tuaj.

Ju po aplikoni për punën e gabuar

Së pari pyesni veten, në çfarë jeni i mirë dhe çfarë planifikoni saktësisht për karrierën tuaj? Identifikimi i interesave tuaja kryesore do t'ju ndihmojë të filtroni punët ku mund të keni një shans shumë më të mirë për t'u punësuar.

CV-ja juaj nuk është e përshtatur për të përmbushur kërkesat

Një gabim i dukshëm që mund të bëni është të dërgoni një CV të përgjithshme ose letër motivuese për të gjitha punët për të cilat keni aplikuar. Askush nuk do të kuptojë se si aftësitë tuaja do të plotësojnë nevojat përkatëse të një pune. Kjo tregon vetëm se ju mungon saktësia dhe përpjekjet e mjaftueshme për ta bërë atë të duket profesionale.

Ju nuk po përgatiteni për pyetjet e intervistës

Mungesa e besimit dhe pamundësia për t'iu përgjigjur saktë pyetjeve në një intervistë do t'ju kushtojë patjetër. Edhe pse rezymeja juaj mund të duket mbresëlënëse, do të thotë pak nëse nuk arrini t'u përgjigjeni pyetjeve me ecje dhe saktësi.

Tiranapost.al