Stil jete

Cila është diferenca mes shampanjës dhe spumantes?

Cila është diferenca mes shampanjës dhe spumantes?

E ke pyetur ndonjëherë veten se cila është diferenca kryesore mes shampanjës dhe spumantes?

Diferenca kryesore është se spumante ka një gradacion më të ulët të alkoolit dhe aciditet më të madh krahasuar me Shampanjën, që në fakt bëhet në provincën e Francës me të njëjtin emër.

Pjesa më e madhe e spumanteve ka 11-14% alkool, kurse shampanja e ka midis 12-15%.

Spumante apo Shampanjë, sot është fundjavë. E meriton një gotë!