Stil jete

Cilët artistë kanë qenë spiunë të qeverisë?

Cilët artistë kanë qenë spiunë të qeverisë?

A ka sot spiunë të qeverisë në radhët e artistëve dhe njerëzve me ndikim. Disa thonë Po dhe akuzojnë Taylor Swift. Disa thonë Jo. Ndoshta ka! Ndoshta jo. Ajo që dihet është se historia ka njohur spiunë qeverie në radhët e artistëve,

Magjistari Harry Houdini supozohet se u rekrutua nga qeveria britanike dhe amerikane për të spiunuar mbi lëvizjet në ushtri dhe teknologjinë e re si aeroplanët, zhvillime që u ndoqën nga Lufta e Parë Botërore.

Përgjatë Luftës së Dytë Botërore, aktorja dhe këngëtarja Josepine Baker ishte afruar me zyrtarët gjermanë dhe sekretet e tyre i ndante me Rezistencën.

Aktorja amerikane-gjermane Marlene Dietrich u vetëofrua për të punuar si vullnetare në një institucion si CIA, një version më i hershëm i CIA-s. Ajo krijoi një propagandë në radio për të demoralizuar forcat Axis.

Në 1970-ën Elvis Presley u vetëofrua për të punuar me Presidentin Richard Nixon ndaj “shpërlarjes së trurit, komuniste dhe abuzimit me drogërat”. Nuk është se bëri naming, veçse përfitoi një bexhë që shpresonte ta lejonte të udhëtonte kudo në botë me armë e pilula.

Ti di ndonjë histori?