Stil jete

Dashuria ka pesë gjuhë, por njëra është më e keqkuptuara

Dashuria ka pesë gjuhë, por njëra është më e

Pesë gjuhët e dashurisë janë koha cilësore, prekja fizike, fjalët pohuese, aktet e shërbimit dhe marrja e dhuratave.

Në bestsellerin e tij 'The 5 Love Languages', autori Gary Chapman - një pastor baptist, këshilltar dhe folës i kishës - paraqiti për herë të parë teorinë e tij se njerëzit ndihen më të dashur kur partneri i tyre shpreh dashuri në 'gjuhën e tyre' mbizotëruese. Problemi, vuri në dukje ai, është se ne shpesh tregojmë dashuri në mënyrën se si ne personalisht na pëlqen ta marrim atë - edhe pse preferenca jonë zakonisht ndryshon nga e tyre. Kjo është arsyeja pse është thelbësore të kuptoni gjuhën e dashurisë së partnerit tuaj.

Nga të pesë, marrja e dhuratave është gjuha e dashurisë së keqkuptuar. Nëse kjo është gjuha juaj kryesore e dashurisë apo e partnerit tuaj, mos nxitoni të gjykoni.

“Njerëzit duket se e shikojnë me përçmim gjuhën e dashurisë “për marrjen e dhuratave” dhe japin gjykime të padrejta”, tha për HuffPost Nicole Saunders – një terapiste. “Ata mund ta konsiderojnë një person me atë gjuhë dashurie si materialist, joserioz dhe sipërfaqësor.”

Por shpesh nuk është kështu. Chapman shpjegoi se nuk është çmimi që është i rëndësishëm për këtë person - është mendimi, kujdesi ose përpjekja që është bërë në zgjedhjen e dhuratës. Kjo e bën këtë person të ndihet i parë, i kuptuar, ose i vlerësuar.

Një dhuratë e menduar, flet më thellë sesa një dhuratë e dhënë me nxitim.

Me fjalë të tjera, mos kërkoni një palë atlete të bukura vetëm sepse janë të shtrenjta. Vlera e dhuratës ka të bëjë me atë që simbolizon.

Për të dhënë një dhuratë me kuptim dhe mendim kërkon vëmendje dhe ndjeshmëri, e cila përfundimisht forcon lidhjen e marrëdhënieve. Dhe dhurata bëhet shpesh simbol i ndjenjës duke e rritur dashurinë.

Nëse gjuha e dashurisë së partnerit tuaj janë dhuratat, mos harroni datat e veçanta si ditëlindjet, përvjetorët, festat dhe momente të tjera historike. Vendosni rikujtues në kalendarin tuaj që të mos i harroni.