Stil jete

Dhomat luksoze ku shkojnë gratë e Koresë së Jugut pas lindjes

Dhomat luksoze ku shkojnë gratë e Koresë së Jugut pas

Disa nëna të reja thonë se qendrat e kujdesit pas lindjes, ose joriwons, janë pjesa më e mirë pas lindjes së fëmijëve në Korenë e Jugut, ku më pak njerëz vendosin të kenë fëmijë për shkak të kostove të larta.


Dhomat luksoze ku shkojnë gratë e Koresë së Jugut pas
Vendi mund të ketë përqindjen më të ulët të lindjeve në botë, por Koreja e Jugut është gjithashtu shtëpia e ndoshta kujdesit më të mirë në botë pas lindjes. Në qendrat e paslindjes në Seul, nënat e reja përkëdhelen për disa javë pas lindjes dhe trajtohen në akomodime të ngjashme me hotelet.

Dhomat luksoze ku shkojnë gratë e Koresë së Jugut pas

Qëndrimi në një joriwon mund të kushtojë nga disa mijëra deri në dhjetëra mijëra dollarë, në varësi të kohëzgjatjes së qëndrimit, e cila shpesh është 21 ditë, sasia e kohës që nevojitet që trupi i një gruaje të shërohet pas lindjes, sipas zakonit korean. Tani tetë nga 10 nëna koreano-jugore shkojnë në një joriëon pas lindjes.

Dhomat luksoze ku shkojnë gratë e Koresë së Jugut pas

Dhomat luksoze ku shkojnë gratë e Koresë së Jugut pas

Dhomat luksoze ku shkojnë gratë e Koresë së Jugut pas