Stil jete

Diskutimet me partnerin po kthehen në zënka? Ja çfarë duhet të bëni

Diskutimet me partnerin po kthehen në zënka? Ja çfarë

Keni provuar ndonjëherë të diskutoni çështje pune, personale apo financiare me partnerin tuaj? Dhe a përfundoi diskutimi duke u zënë keq? Ju të dy, shpesh, përfundoni në grindje dhe nuk jeni në gjendje të merrni kurrë një vendim të përbashkët? Mos u mërzisni. Është e zakonshme. Jo se marrëdhënia juaj është e keqe ose ju të dy nuk jeni krijuar për njëri-tjetrin. Është vetëm një pasqyrim i dallimeve në opinione.

Këtu janë disa gjëra që do t'ju ndihmojnë për t’i zgjidhur gjërat.

Vëri veshin fjalëve të partnerit tuaj

Shumica e grindjeve ndodhin sepse njëri partner, apo edhe të dy, nuk janë të gatshëm të dëgjojnë atë që tjetri ka për të thënë. Ndërsa është në rregull të mendoni për veten si një perfeksionist dhe një mjeshtër në trajtimin e situatave, është gjithashtu e rëndësishme të dëgjoni këshillat ose mendimin e partnerit tuaj. Kjo do t'ju ndihmojë të merrni vendime më të mira dhe të përbashkëta dhe do të eliminoni grindjet. Pra, edhe nëse nuk jeni dakord me procesin e të menduarit të partnerit tuaj, qëndroni të qetë, shpjegojini atij se ku po gabon dhe cila mendoni se do të jetë alternativa më e mirë. Përfshijini ata dhe kërkoni këshilla.

Mos e ndërprisni kur ai/ajo po flet

Shumica prej nesh e kanë zakonin e keq të humbasin durimin dhe të ndërpresin njerëzit ndërsa flasin, sepse mendojmë se nuk kanë diçka të mrekullueshme për të ndarë. Megjithatë, është shumë herët për të bërë një gjykim. Prandaj, jini mjaftueshëm të durueshëm për ta lënë personin të plotësojë dhe më pas jepni mendimin ose sugjerimet tuaja. Bëhuni personi më i madh kur bëhet fjalë për kompromis. Mos lejoni që egoja juaj të shkatërrojë procesin tuaj të vendimmarrjes.

Asnjëherë mos i gërmoni kujtimet e vjetra

Harroni atë që ka ndodhur në të kaluarën. Përqendrohuni në skenarin e ri dhe përpiquni të merrni një vendim të përbashkët. Mos insistoni të jeni i duhuri. Jepini hapësirë ??personit tjetër, vlerësoni përpjekjet e tij dhe vlerësoni fjalët e tij. Askush nuk dëshiron të marrë një vendim të keq me vetëdije. Jini mjaft të mençur për të falur dhe për të mos përsëritur të njëjtat gjëra të vjetra. Këtu hyn në veprim pjekuria juaj. Dhe kur jeni mjaft të pjekur për t'u fokusuar në të tashmen dhe të ardhmen, kjo mund ta bëjë personin tjetër ta kuptojë vetë gabimin e tij. Së fundi, mos luani kurrë lojën e fajësimit.

Tiranapost.al