Stil jete

Duket si film, por është realitet. Historia e pinguinit që çdo vit bën 12 km rrugë për të takuar burrin që i shpëtoi jetën

Duket si film, por është realitet. Historia e pinguinit që

Percy Sledge thoshte: "Kur një njeri dashuron një pinguin, ai nuk mund ta mbajë mendjen në asgjë tjetër, veçse atje".

Tani, falë historisë së një pinguini të Amerikës së Jugut të quajtur Dindim, e njëjta gjë mund të thuhet në të kundërt.

Një herë në vit pinguini noton në një ishull brazilian për të kaluar kohë me muratorin në pension që dikur i shpëtoi jetën.

Në vitin 2011, 71-vjeçari Joao Pereira de Souza e gjeti këtë pinguin në brigjet e një plazhi në Rio de Janeiro dhe kuptoi se po vuante nga uria.

Pereira de Souza e çoi atë në shtëpi, ku kaloi një javë duke e ushqyer. Ai beson se gjatë kohës që shpenzoi duke pastruar pendët e bëra pis nga vaji të zogut dhe duke e ushqyer atë me peshk të freskët, krijuan një lidhje të jashtëzakonshme me pinguinin - aq sa vendosi ta quante me dashuri "Dindim".

Në një intervistë me Globo TV, Pereira de Souza tha "Unë e dua pinguinin sikur të ishte fëmija im dhe besoj se pinguini më do mua". Marrëdhënia e tyre është sigurisht unike dhe ka nxitur kureshtjen e fqinjëve të zotit Pereira de Souza, të cilët vazhdojnë të mahniten nga sjellja jokarakteristike e pinguinit. Mario Castro, një peshkatar lokal tha:

“Gjëja më qesharake është se pinguini mund të qëndrojë këtu për një javë, pastaj zbret në plazh dhe largohet, kalon 10, 12, 15 ditë dhe pastaj kthehet në të njëjtën shtëpi, ata pinguinë supozohet të bashkohen. së bashku dhe të gjejnë një rrugë për në jug, por ai nuk e bën."

Në vend të kësaj, Dindim preferon të kalojë pjesën më të madhe të kohës në shoqërinë e Pereira, duke e bërë ishullin Rio de Janeiro shtëpinë e tij për 8 apo më shumë muaj të vitit.

Biologu Joao Paulo Krajewski tha: “Nuk kam parë kurrë diçka të tillë më parë. Unë mendoj se pinguini beson se Joao është pjesë e familjes së tij dhe ndoshta edhe një pinguin.” Kur kujtojmë se pinguinët janë të njohur për besnikërinë e tyre si dhe prirjen e tyre për të zgjedhur bashkëshortë të përjetshëm, lidhja e Dindimit me zotin Pereira de Souza nuk duket aq e çuditshme.