Stil jete

E ke pyetur ndonjëherë veten: Përse pajisjet e tualetit janë gjithmonë të bardha

E ke pyetur ndonjëherë veten: Përse pajisjet e tualetit janë

Mbase e ke pyetur ndonjëherë veten: Po sikur këto pajisjet e tualetit të ishin të zeza a s`do ishte më mirë, mos të dukej çdo papastërti?

E ke pyetur ndonjëherë veten: Përse pajisjet e tualetit janë

Shumica e tyre janë prej porcelani

Materiali është enkas prej porcelani që të tregojë papastërtinë, por edhe pastërtinë. E ke vënë re sa shndërrijnë kur lahen?

Nëse porcelani do përpunohej dhe ngjyrosej atëherë kostoja do të shtohej, plus që me kalimin e kohës nga uji i nxehtë nën të cilin pajisjet qëndrojnë, do zbardheshin. Ndaj, ata që i prodhojnë i lënë thjesht të bardha.

E ke pyetur ndonjëherë veten: Përse pajisjet e tualetit janë

E bardha simbolizon pastërtinë

Ashtu si e verdha xhelozinë, e kuqja dashurinë, e zeza zinë, e bardha simbolizon pastërtinë. Ndaj edhe muret e farmacive dhe spitaleve bëhet të bardhë.

Diçka tjetër që mbase s`e ke dëgjuar kurrë: E dije që ka një ditë kur festohet për tualetin? 9 nëntori është Dita Botërore e Tualetit.

E ke pyetur ndonjëherë veten: Përse pajisjet e tualetit janë

Zakonisht organizohen marshime nëpër botë për të rritur ndërgjegjësimin ndaj higjienës apo për të përmirësuar aksesin edhe për njerëzit që kanë paaftësi të ndryshme fizike.

*Burimi Bright Side