Stil jete

Çfarë bëjnë ndryshe kinezët nga pjesa tjetër e botës?

Çfarë bëjnë ndryshe kinezët nga pjesa tjetër e

Vende të ndryshme, kultura të ndryshme. Cilat janë disa gjëra që Kina i bën ndryshe nga pjesa tjetër e botës? Shumica ka të bëjë me zakonet brenda shtëpisë.

Vështirë të gjesh në Kinë sobë me katër vatra. Zakonisht ata përdorin ato dy vatra.

Çfarë bëjnë ndryshe kinezët nga pjesa tjetër e

Pse? Sepse nuk gatuajnë shumë pjata në të njëjtën kohë. I mjafton një. As mikrovalën nuk e përdorin.

Çfarë bëjnë ndryshe kinezët nga pjesa tjetër e

Nuk kanë lavastovilje, por kanë dezinfektant enësh.

Çdo gjë ka raftin e vet.

Çfarë bëjnë ndryshe kinezët nga pjesa tjetër e

Gjithë pjesa e botës e mban frigoriferin në kuzhinën e gatimit, por në Kinë mbahet në dhomën e ndënjes. Poshtë televizorit në më të shumtën e rasteve.

Çfarë bëjnë ndryshe kinezët nga pjesa tjetër e

Nuk vendosin ujin e ngrohtë në kuzhinë, vetëm të ftohtin.

Çfarë bëjnë ndryshe kinezët nga pjesa tjetër e

Në lavatriçet në Kinë rrobat futen nga lart dhe lahen me ujë të ftohtë. Pa shumë rezultat, por kështu funksionon.

Çfarë bëjnë ndryshe kinezët nga pjesa tjetër e

*Artikulli i Bright Side u përshtat në shqip nga Tiranapost.al