Stil jete

Çfarë duhet të hash para një udhëtimi, nëse të zë makina? 

Çfarë duhet të hash para një udhëtimi, nëse

I nise pushimet? Nëse ke rrugë to gjatë për të bërë, por të ka kapur ankthi i udhëtimit, sepse të zë makina duhet të dish ushqimet që duhet të konsumosh para se të nisesh.

Sëmundja e lëvizjes, e detit ose e makinës për disa është një problem i vërtetë, sidomos gjatë pushimeve.

Dieta duhet të jetë e lehtë me ushqime jo yndyrore në orët para udhëtimit, veçanërisht ushqimet që hahen përgjithësisht në mëngjesin amerikan si proshutë, sallam, petullat, etj duhet të evitohen.

Mëngjesi klasik italian me qumësht, drithëra, bukë të thekur dhe reçel e fruta të freskëta është shumë më i mirë. Por sasitë nuk duhet të jenë të mëdha. Sepse stomaku ndikohet shumë nga prania e yndyrave që nuk mund t'i metabolizojë dhe kjo shkakton një sekretim më të madh të acidit klorhidrik i cili mund të rrisë ndjenjën e të përzierave dhe për pasojë edhe një refluks gastroezofageal që mund të çojë në të vjella.

Me këto nxehtësi mbi mesataren, është mirë të hidratoheni shpesh me ujë, jo me pije alkoolike, qoftë edhe të lehta, si birrë e ftohtë që të jep menjëherë idenë për të shuar etjen, në vend të kësaj alkooli përshpejton dehidratimin dhe zvogëlon rezistencën e trupit ndaj sëmundja e lëvizjes.

Ushqimet thata ndihmojnë në reduktimin e acarimit të stomakut të shkaktuar nga acidi, i cili është i bllokuar. Shija e tyre e butë gjithashtu parandalon të vjellat.

Frutat si mollët dhe dardhat lehtësisht të tretshme janë të shkëlqyera për të reduktuar ndjenjën e të përzierave.

Bananet janë gjithashtu të shkëlqyera, qërohen dhe hahen lehtësisht, si dhe janë të pasura me kalium.

Të përzierat dhe sëmundja e lëvizjes shpesh shkaktohen nga dehidratimi dhe përmbajtja e tepërt e acidit në stomak. Duke qenë se ky frut është i pasur me niseshte, udhëtarët mund të ndiejnë lehtësim nga të përzierat menjëherë.

Së fundi, xhenxhefili është konsideruar gjithmonë një ilaç i vlefshëm kundër të përzierave.