Stil jete

Çfarë është TrapTox, trendi më i fundit i bukurisë në Tik Tok

Çfarë është TrapTox, trendi më i fundit i

Nga Taryn Brooke/ Njerëzit janë duke injektuar muskujt e tyre për të lehtësuar dhimbjen e shpatullave dhe për të zgjatur qafën. Pasi dëgjoi kaq shumë zhurmë për procedurën, blogerja e bukurisë Taryn Brooke provoi trajtimin.

Kam vendosur që të vazhdoj me trajtimet dhe tendencat më të fundit estetike. Një trajtim, që nuk e kisha provuar dhe që ishte bërë viral është "TrapTox", një trajtim injektues që synon t'i bëjë muskujt e shpatullave tuaja të duken më të hollë. (Njihet gjithashtu si "Barbie Botox".)

Çfarë është TrapTox?

Fillimisht nuk u nisa për të marrë TrapTox; përkundrazi, e vendosa rastësisht. TrapTox, shpjegon dermatologu kozmetik i famshëm Dr. Paul Jarrod Frank , është përdorimi i një prej disa neuromoduluesve, si Botox Cosmetics , Xeomin , Dysport, Daxxify ose Jeuveau për të rrafshuar muskulin e trapezit, i cili krijon pamjen e një qafe më të hollë dhe më të theksuar. Me fjalë të tjera, TrapTox ka për qëllim të feminizojë pamjen e shpatullave tuaja.

Duke lënë mënjanë estetikën, TrapTox gjithashtu mund të lehtësojë dhimbjen dhe tensionin në muskulin e trapezit, i cili tenton të mbipërdoret. Megjithëse TrapTox është trajtimi estetik i momentit, përdorimi i tij funksional ka ekzistuar për disa dekada.

Eksperienca ime

Injeksionet e mia TrapTox ndodhën rastësisht - më lejoni të shpjegoj. Unë vizitova Dr. Farhang në qytetin e Nju Jorkut dhe ajo më pyeti nëse isha i interesuar ta provoja. Nuk hezitova. "PO," Thashë. I ekspozova shpatullat dhe ula rripat e sytjenave për t'u përgatitur për injeksionet. Përpara se të fillonte, Dr. Farhang përshkroi pikat e injektimit në shpatullat e mia me një laps të bardhë, me rreth tre deri në shtatë pika injeksioni në secilën anë. Ajo planifikoi të injektonte 20 njësi në secilën anë.

“Për shkak se muskujt janë të mëdhenj dhe të thellë dhe afër disa nervave, disa injeksione mund të jenë më të ndjeshme”, thotë Dr. Farhang.

Rezultatet e mia

Rreth një javë pas injektimit, vura re një ndryshim të vogël në shpatullat e mia dhe qafa ime dukej paksa e zgjatur. Siç pritej, afati kohor për të parë rezultatet është i ngjashëm me injeksionet në fytyrë. "Dëshironi t'i jepni shtatë deri në dhjetë ditë që të fillojë plotësisht," thotë Dr. Frank.

Për sa kohë zgjat, Dr. Frank thotë: “Me neuromodulatorët, ka ndryshueshmëri në sa zgjat. Katër deri në gjashtë muaj është mesatarja, por kjo varet nga doza.

Cilat janë rreziqet e TrapTox?

Si gjithmonë, ka rreziqe me çdo injeksion, trajtim ose procedurë. Megjithëse, me TrapTox, për shkak se efektet zgjasin shumë muaj, është e rëndësishme të jeni tepër të kujdesshëm, veçanërisht kur zgjidhni injektorin e duhur. "Efekti kryesor anësor, si me çdo përdorim të një neuromoduluesi, është relaksimi i tepërt i muskujve," thotë Dr. Frank.

Dr. Howard Sobel,Kirurgu dermatolog klinik në spitalin Lenox Hill, paralajmëron se marrja e injeksioneve TrapTox mund t'i lërë njerëzit me dobësi në qafë, duke i bërë ata të mos e ngrenë dot kokën". Ai shton se injektimi i tepërt ose i gabuar i muskujve mund të çojë në vështirësi në lëvizjen e kokës përpara dhe mbrapa për shkak të uljes së mbështetjes së muskujve në qafë.

Cilat janë kostot?

TrapTox, në varësi të ofruesit, vendndodhjes dhe madhësisë së muskujve tuaj, t'ju kushtojë diku nga 500 deri në 3,000 dollarë.

Tiranapost.al