Stil jete

Filmi horror perfekt që frymëzoi krijues të panumërt

Filmi horror perfekt që frymëzoi krijues të panumërt

Filmi i “Halloween” i vitit 1978, me gjithë famën e tij, duket i çuditshëm në krahasim me filmat e panumërt që e kanë ndjekur. Në kryeveprën e veçantë të John Carpenter, ne shikojmë një vrasës serial të maskuar, të quajtur Michael Myers që vret njerëz në qytetin imagjinar të Haddonfield. Në skenën fillestare të Halloween Kills, një grup zjarrfikësish shpëtojnë Myers nga një ndërtesë e djegur. Ai vret menjëherë 11 prej tyre.

Zjarrfikësit nuk do të mbahen mend gjatë në Haddonfield, as shumë njerëz të tjerë që Myers vret. Universi i “Halloween” tani përfshin 12 filma, të publikuar gjatë 43 viteve. Në një ekskluzivitet tipik, çdo film ndërtohet mbi atë që ka ardhur pas tij.

Halloween II, në 1981, vërtetoi se Laurie Strode ishte në të vërtetë motra e tij. Halloween III tregoi një histori më vete, por më pas një film i katërt, i pestë dhe i gjashtë përfshiu Michaelin që ndiqte vajzën e Laurie.

Halloween H20, në 1998 fshiu ngjarjet e Halloween 4 në 6. Laurie u vra në një vazhdim të Halloween H20, dhe më pas David Gordon Green drejtoi Halloween 2018, i cili injoroi çdo version përveç të parit.

Filmi i Green i vitit 2018 të paktën u përpoq të përballonte realisht ngjarjet e filmit të vitit 1978: U vërtetua se Michael ishte burgosur dhe Laurie ishte e një e traumatizuar që ishte kthyer në një mbijetuese që po përgatitej për kthimin e tij.

Pas 105 minutash jashtëzakonisht të përgjakshme, Halloween Kills përfundon duke krijuar një kapitull tjetër. Green dhe kompania tashmë po punojnë për Halloween Ends, që pritet të dalë në treg në vitin 2022.

Por edhe nëse ata përpiqen të vrasin Michael Myers një herë e përgjithmonë, kineastët e tjerë do të vazhdojnë duke punuar për të gjetur këndvështrime të reja me të njëjtin perzonazh antagonist të pazëvendësueshëm. “Halloween” nuk do të përfundojë kurrë.

Tiranapost.al