Stil jete

Fotot më të bukura të shkrepura në botën e egër

Fotot më të bukura të shkrepura në botën e egër

Një imazhi një ariu të ri polar i cili fle mbi një ajsberg, nga fotografja amatore britanike Nima Sarikhani, ka fituar çmimin e fotos më të mirë të jetës së egër

"Imazhi befasues dhe prekës i Sarikhani na lejon të shohim bukurinë dhe brishtësinë e planetit tonë. Imazhi i tij është një kujtesë e fortë e lidhjes midis një kafshe dhe habitatit të saj dhe shërben si një paraqitje vizuale e ndikimeve të dëmshme të ngrohjes së klimës dhe humbjes së habitatit", tha drejtori i Muzeut të Historisë Natyrore Dr Douglas Gurr.

Ja katër finalistët e tjerë të kompeticionit:

Breshka e lumtur, nga Tzahi Finkelstein

Fotot më të bukura të shkrepura në botën e egër

Starling Murmuration, nga Daniel Dencescu

Fotot më të bukura të shkrepura në botën e egër

Prindërimi i përbashkët, nga Mark Boyd

Fotot më të bukura të shkrepura në botën e egër

Aurora Jellies, nga Audun Rikardsen

Fotot më të bukura të shkrepura në botën e egër