Stil jete

Gabimet që ndoshta bën gjatë pazarit

Gabimet që ndoshta bën gjatë pazarit

Mund të duket si gjëja më e zakonshme në botë, por edhe të bërit pazar ka rregullat e veta. Disa gjëra madje mund të jesh duke i bërë gabim, si për shembull:

Një shitës ose ofrues ju jep diçka për ta provuar. Pse ta provosh nëse nuk ke në plan ta blesh?

Gabimet që ndoshta bën gjatë pazarit

Kur shkon shpesh të bësh pazar

Gabimet që ndoshta bën gjatë pazarit

Duhet të keni parasysh të bëni udhëtime javore ose mujore në dyqan ushqimor është më mirë sesa të shkosh çdo ditë. Kursen karburant, kohë, por edhe nuk blen më diçka vetëm se ishte me oferta apo vetëm sesa ta pa syri.

Kur blen ato që s`ke nevojë, por meqë ta pa syri

Gabimet që ndoshta bën gjatë pazarit

Blini më mirë me shumicë, sidomos nëse janë produkte që i konsumoni gjithmonë.

Gabimet që ndoshta bën gjatë pazarit

Kur bëhet fjalë për frutat dhe perimet, shumë prej nesh mashtrohen nga pamja e tyre. Ne besojmë se 'e bukur' është e barabartë me cilësinë, por jo. Në këtë rast janë të dyja të freskëta.

Gabimet që ndoshta bën gjatë pazarit

Të blesh perime të paketuara

Gabimet që ndoshta bën gjatë pazarit

Pse, kur mund t`i gjesh të freskëta?

Kur e bën pazarin pasdite

Gabimet që ndoshta bën gjatë pazarit

Bërja e pazarit ushqimor në mëngjes mund të na ndihmojë të minimizojmë kohëm, pasi ka më pak njerëz në radhë, por jo vetëm kaq. Në mëngjes bëjmë më pak blerje impulsive sesa pasdite kur jemi të lodhur aq sa edhe për të menduar mezi mendojmë.

Kur nuk përdor çantat e tua

Gabimet që ndoshta bën gjatë pazarit

Qeset nuk ke përse i blen sa herë që bën pazar. Mund të blesh njëherë një çantë që lahet dhe e ke përgjithmonë.