Stil jete

Gjëja që shikon të parën, tregon frikën që as ti nuk e di që e ke

Gjëja që shikon të parën, tregon frikën që as ti

Psikologët arrijnë të kuptojnë më shumë për individin, vetëm përmes një fotoje apo asaj që interpreton përmes një imazhi. Sot, nëse do të mësosh diçka më shumë për veten, të vërtetosh atë që tashmë di apo të surprizohesh me veten, bëje testin.

Çfarë shikon të parën gjë në këtë imazh?

Nëse pe vajzën e vogël

Gjëja që shikon të parën, tregon frikën që as ti

Mund të keni frikëra të shtypura që nga fëmijëria juaj. Sidoqoftë, nëse ato nuk shpjegohen siç duhet, mund të shfaqen në moshë madhore në mënyra të ndryshme, si varësia, frika, dëshirat e papërshtatshme dhe modelet kognitive. Për zhvillimin tuaj emocional, marrëdhënia me nënën është shumë e rëndësishme. Nëse ju është dashur të kaloni shumë kohë larg nënës tuaj ose nuk keni pasur shumë dashuri gjatë rritjes, është e mundur që të keni frikë të pavetëdijshme tani që jeni rritur. Kjo mund të ndikojë në aftësinë tuaj për të marrë vendime dhe për të marrë përgjegjësi.

Nëse pe fluturën

Gjëja që shikon të parën, tregon frikën që as ti

Flutura zakonisht simbolizon pozitivitetin. Sidoqoftë, mban një kuptim të pavetëdijshëm që vjen nga një vend pak më i errët. Frika juaj e pavetëdijshme mund të ketë të bëjë me humbjen e shanseve. Gjithashtu, mund të keni shtypur emocionet e hidhërimit për njerëzit që nuk janë më me ju.

Nëse pe një mjedër

Gjëja që shikon të parën, tregon frikën që as ti

Në këtë rast, mjedra në figurë vendoset në qendër dhe është më e madhe se madhësia normale e kokrrës dhe kjo sepse përfaqëson zemrën. Është një simbol i dashurisë. Sidoqoftë, nëse e keni parë mjedrën së pari, kjo do të thotë që përgjigja për atë që kërkoni është në të vërtetë në zemrën tuaj. Frika juaj e pavetëdijshme vjen nga kundërshtimi i dashurisë pa qenë i vetëdijshëm për të.

Nëse pe një merimangë

Gjëja që shikon të parën, tregon frikën që as ti

Një nga frikërat më të zakonshme në mesin e njerëzve është frika nga merimangat. Është në fakt një mekanizëm mbijetese që na ndihmoi të qëndrojmë vigjilentë ndaj rreziqeve të vogla që na rrethonin. Sidoqoftë, kur bëhet fjalë për simbolet, merimanga tregon se mund të keni frikë se mjedisi juaj nuk është i sigurt.

Nëse pe pemën

Gjëja që shikon të parën, tregon frikën që as ti

Pema është një simbol i rëndësishëm psikologjik. Në fakt, përdoret në testet psikoanalitike që mund të vlerësojnë psikikën në varësi ku në një copë letër personi vizaton pemën. Sidoqoftë, tani për tani, meqenëse pema simbolizon rrënjët tona, ajo ka një kuptim më të thellë. Nëse pe pemën mund të kesh një konflikt të brendshëm që ende nuk e ke zgjidhur. Pra, kjo mund të tregojë se ke frikë të pranosh një ndarje emocionale të pavetëdijshme.

Nëse pe arushin

Gjëja që shikon të parën, tregon frikën që as ti

Shumica prej nesh, kur ishim fëmijë, gjenim ngushëllim duke përqafuar arushin tonë prej pelushi. Ishte si një vend ku kishte ngrohtësi, siguri dhe mirëkuptim. Kjo është arsyeja pse një arush është si një mik që mund t'ju kuptojë pa kushte. Sidoqoftë, në imazh, arinjtë pelushi janë pak të fshehur. Në fakt juve keni frikë të keni frikë. Kjo ka shumë të ngjarë për shkak të traumave të pavetëdijshme që ndoshta ndodhën gjatë fëmijërisë në një kohë kur kishit frikë, por nuk kishit me çfarë të ngushëllonit veten.

Nëse pe kafkën

Gjëja që shikon të parën, tregon frikën që as ti

Të shohësh kafkën së pari mund të nënkuptojë që e ke të vështirë të marrësh vendime, veçanërisht nëse përballesh me çështje të rëndësishme. Kjo mund të jetë për shkak të vetëvlerësimit të ulët. Problemi juaj me vetëvlerësimin mund të jetë sepse nuk u vlerësuat kurrë nga prindërit tuaj ose miqtë e ngushtë për arritjet tuaja dhe u ndjetë sikur nuk ishit kurrë aq të mirë sa duhet.