Stil jete

Historia e burrit që ka shëtitur gjithë botë zbathur

Historia e burrit që ka shëtitur gjithë botë zbathur

Ian Oliver ka udhëtuar në gjithë botën pa e vrarë mendjen për vetëm një gjë, për këpucë.

44-vjeçari nga Nottinghamshire e ka kuptuar që adoleshent se sa komod ndihej zbathur.

Historia e burrit që ka shëtitur gjithë botë zbathur

Ajo thotë është britanik dhe është mësuar me mot të ftohtë dhe të lagësht. E vetmja gjë që e bën të veshë këpucë është dëbora.

Historia e burrit që ka shëtitur gjithë botë zbathur

“Këpucët m`i nxehin këmbët dhe më duket sikur janë dy tulla e jo dy këmbë”, thotë Ian që shton se gëzon ndjesinë e të ecurit lirshëm dhe pa kufizime.

Historia e burrit që ka shëtitur gjithë botë zbathur

Thembrat e tij të ashpra janë disavantazhi më i madh, por avantazhin më të madh konsideron përmirësimin e shëndetit mendor.

Historia e burrit që ka shëtitur gjithë botë zbathur

“Si dikush që shpesh ka probleme me ndryshimin e humorit dhe ndjenjat e vlerësimit të, më ka bërë mirë të ndjej barin nën këmbët e mia. Është shumë relaksuese”, thotë Ian.

Ian, që ka pasion udhëtimet dhe i bën zbathur edhe ato, thotë se ecja pa këpucë e përqendron më shumë në itinerarin e tij.

*Burimi Metro