Stil jete

H&M kritikohet për sensualizim të adoleshenteve, tërheq reklamën nga tregu

H&M kritikohet për sensualizim të adoleshenteve, tërheq

H&M ka publikuar një reklamë të re që u fshi më shpejt nga sa u publikua, pasi u akuzua për seksualizimin e fëmijëve të vegjël.

Fushata shfaqte një fotografi të dy vajzave të moshës së shkollës fillore nën sloganin: 'Bëjini kokat të kthehen nga moda e H&M's'.

Reklama në Australi tashmë është tërhequr dhe H&M ka kërkuar falje.

Themeluesi dhe shefi ekzekutiv tha se reklama 'nuk duhej të ishte krijuar kurrë që në fillim'.

Fushata u kritikua nga njerëzit në rrjetet sociale, me një etiketim si 'e poshtër' dhe 'e neveritshme'.

Në një deklaratë, H&M tha se kishte hequr reklamën, e cila ishte shfaqur vetëm në Australi.

'Na vjen thellësisht keq për ofendimin që kjo ka shkaktuar dhe do të shikojmë se si do dalim në fushatat në vijim.'