Stil jete

Italia dhe Greqia lehtësojnë kufizimet për COVID-19 përpara sezonit turistik 

Italia dhe Greqia lehtësojnë kufizimet për COVID-19 përpara
Italia dhe Greqia kanë lehtësuar kufizimet për COVID-19 përpara sezonit turistik.

Autoriteti i aviacionit civil të Greqisë njoftoi të dielën se do të heqë kufizimet e COVID-19 për fluturimet e brendshme dhe ndërkombëtare.

Masa e vetme e mbetur për COVID-19 për pasagjerët dhe stafin do të jetë vendosja e një maske për fytyrën.

Pasagjerëve u ishte kërkuar më parë të provonin vaksinimin ose të tregonin një rezultat negativ të testit.

Italia dhe Greqia lehtësojnë kufizimet për COVID-19 përpara

Ndërkohë, Italia nuk do të kërkojë më “Green Pass-in për të hyrë në pjesën më të madhe të jetës publike, duke përfshirë restorantet, kinematë dhe ambientet e tjera dhe vizitorët në Itali gjithashtu nuk do të kenë më nevojë të kenë një formular për gjetjen e pasagjerëve.

Italia gjithashtu lehtësoi disa nga kërkesat e saj për maska të brendshme, megjithëse maskat e fytyrës do të kërkohen ende në transportin publik dhe në kinema.

Ato gjithashtu do të vazhdojnë të kërkohen për punonjësit dhe vizitorët në institucionet e kujdesit shëndetësor dhe të kujdesit për të moshuarit.

Por edhe pse jeta po kthehet në normalitet gjithnjë e më shumë në Evropë, zyrtarët e shëndetit publik kanë kërkuar maturi pasi virusi vazhdon të qarkullojë.

Italia, e cila ishte epiqendra e shpërthimit të Covid në Evropë në shkurt 2020, vendosi një nga bllokimet më të ashpra gjatë valëve të koronavirusit.

Tiranapost.al