Stil jete

Rrëfimi i sinqertë i influencueses 35-vjeçare që nuk ka të dashur, as fëmijë!

Rrëfimi i sinqertë i influencueses 35-vjeçare që nuk ka

Një postim i sinqertë nga Danae Mercer, një influencuese dhe gazetare përkushtuar fushës së shëndetit, tregon realitetin sesi mosha ndikon në jetën dhe psikologjinë e shumë vajzave dhe grave kudo në botë.

Postimi i plotë:

Më pëlqen të jem në të 30-at. Më pëlqen të dëgjoj histori të grave që gjejnë dashurinë në të 40-at. Të njerëzve që fillojnë një karrierë të re në të 50-at. Të afateve kohore që ndjekin ritmin e tyre, rrugën e tyre, magjinë e tyre.

I dua të gjitha këto gjëra.

Thjesht do të doja që edhe shoqëria të bënte të njëjtën gjë.

Duke u rritur, thjesht kuptova që një ‘grua nuk e tregon kurrë moshën e saj’.

Dhe se ishte e pasjellshme ta pyesje.

E dija modelin që duhej të merrte jeta: gjimnazi, universiteti, karriera, martesa, fëmijët.

Në moshën 25-vjeçare, e dija që kjo nuk ishte për mua.

Dhe kur të 30-at u afruan, njoha një lloj turpi të rrënjosur thellë.

Siklet.

Sepse një pjesë e imja ndjente se kishte gabuar diku, humba një hap,

Rrëshqiti në pjesën e prapme të një rafti.

Por jo më shumë.

Më pëlqen të jem në të 30-at. Unë e dua besimin që ka ardhur me ta, gëzimin e thellë në trupin tim dhe gjithçka që mund të bëjë, vetëdijen se kush jam.

Duke gjykuar nga kutia ime, unë nuk jam vetëm.

Kështu që shumë prej nesh luftuan si adoleshentë. U rrëzua në të 20-at. Dhe më në fund goditi hapin tonë të shpejtë, ritmin tonë të pabesueshëm, në 30 ose 40 ose 50.

Dhe këto janë gjëra të pabesueshme.

Në fund të fundit, secili prej nesh ka rrugën e vet unike.

Ose kohën tonë të fuqishme.

Pavarësisht se kjo do të thotë që të kesh katër foshnje deri në moshën 25 vjeçe (si nëna ime),

Ose asnjë në të 35-at,

Pavarësisht se është të gjesh një dashuri të re,

Ose ta zbulosh në atë të universitetit,

Cilido qoftë udhëtimi ynë,

Ajo që ka rëndësi është se ajo është e jona.

Dhe secila rrugë

Është e vlefshme,

E denjë,

Dhe e mrekullueshme.

Kështu që, po. Më pëlqen të jem në të 30-at.

Kudo që je, në çfarëdo moshe apo faze apo hapi,

Shpresa ime është që të gjeni dashuri për të.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I love being in my 30s. I love hearing stories of women finding love in their 40s. Of folks embarking on new careers at 50. Of timelines that follow their own rhythm, their own path, their own magic. I love all these things. I just wish society did too. Growing up, I simply understood that a ‘woman never tells her age’. And that it was rude to ask. I knew the pattern life was meant to take: high school college career marriage kids. By 25, I knew that wasn’t me. And when 30 loomed near, I knew a sort of deep rooted, quiet shame. Embarrassment. Because part of me felt I had made a mistake somewhere, missed a step, Slid to the back of some shelf. But no more. I love being in my 30s. I love the confidence that has come with them, the deep joy in my body and all it can do, the awareness of who I am. Judging from my inbox, I’m not alone. So many of us struggled as teens. Fumbled in our 20s. And finally hit our stride, our own incredible pace, at 30 or 40 or 50. And these are incredible things. Ultimately, each one of us has our own unique path. Our own powerful timeline. Whether that’s having four lil babies by the time we’re 25 (like my mom), Or having none at 35, Whether it’s finding love young, Or discovering college old, Whatever our journey is, What matters is that it is OUR own. And each road Is valid, Worthy, And wonderful. So yes. I love being in my 30s. Wherever you are, at whatever age or stage or step, My hope is that you find love for it too. x #selflove #agepositive #feminism #selfacceptance #bodyacceptance #iweigh

A post shared by Danae | Angles + Self Love (@danaemercer) on