Stil jete

Ju mund të merrni udhëtime të pakufizuara verore për 9,50 dollarë në këtë vend evropian

Ju mund të merrni udhëtime të pakufizuara verore për 9,50
Bëni gati valixhet, sepse destinacioni më i përballueshëm i udhëtimit këtë verë, nëse do të shkojmë me transport, duket se është Gjermania.

Qeveria gjermane ka miratuar krijimin e një bilete mujore të transportit publik prej 9 € (9,50 dollarë), që do të nisë në qershor.

Karta mund të përdoret në të gjithë vendin, në transportin lokal dhe rajonal - trena, autobusë dhe tramvaje, sipas mediave lokale.

Por, trenat e njohur IC, EC dhe ICE janë të përjashtuar - megjithëse mund të kombinoni një udhëtim në distanca të gjata me transportin rajonal të mbuluar nga leja. Trenat e shënuar RE janë rajonal, dhe për këtë arsye pjesë e paketës.

Marrëveshja do të zbatohet për muajt qershor, korrik dhe gusht, si pjesë e një pakete qeveritare për lehtësimin e energjisë duke nxitur njerëzit të përdorin transportin publik për të lëvizur këtë verë. Qeveria ka investuar 2.5 miliardë euro (2.6 miliardë dollarë) për këtë projekt.