Stil jete

Kafe sa hap sytë? Ja kur është koha ideale për ta pirë

Kafe sa hap sytë? Ja kur është koha ideale për ta pirë

Shumë njerëz, sidomos italianët, vrapojnë tek ekspresi sa hapin syrë. Dhe e nisin ditën kështu me gabime.

Kur është koha ideale për të pirë kafenë e mëngjesit?

Një ose dy orë pas zgjimit.

Kur zgjohesh trupi ka ngarkesë maksimale energjish, edhe pse mund të duket se je përgjumësh. Thjesht ngrihu.

Shtyrja e marrjes së kafeinës, një stimuluese padyshim, nga njëra anë shmang eksitimin e tepërt të organizmit dhe nga ana tjetër ofron avantazhin e theksimit të përqendrimi dhe reagimit pak më vonë gjatë ditës.

Kafeina ndërhyn në sekretimin e kortizolit,

duke e rritur atë. Çështja është që kur zgjoheni, nivelet e hormonit arrijnë një kulm më vete, 50% përqind më shumë se mesatarja e ditës. Përqendrimi priret të bjerë në minimum në orët e mbrëmjes.

Zgjidhja më e mirë do ishte një dekafeinato

herët në mëngjes sa për t'i bërë qejfin vetes dhe ekspresi më vonë.