Stil jete

Ke dëgjuar ndonjëherë për ‘nënat e mesme’. Ja pse ato e kanë të vështirë jetën

Ke dëgjuar ndonjëherë për ‘nënat e mesme’.

Të jesh nënë është një rrugë në zhvillim të vazhdueshëm, në të cilën shpesh ndihesh e dërrmuar dhe dyshon për aftësitë e tua. Po nëse një nënë e re rritet bashkë me fëmijën dhe ka shumë gjëra për të mësuar e përparuar bashkë me të, si nënë e fëmijëve adoleshentë kalohet në një tjetër fazë në atë të 'nënave të mesme’ ato që kanë fëmijë as të vegjël e as të rritur.

Nënat e mesme, një term që përdoret për t'iu referuar nënave të fëmijëve midis moshës 5 dhe 12 vjeç, janë ato që kanë shpëtuar nga biberoni, pelenat, por po përjetojnë atë fazë në të cilën fëmijët e tyre kanë ende nevojë për një përqafim përpara se të shkojnë në gjumë, ose kanë nevojë të shoqërohen në aktivitete sportive, por duke u kërkuar nënave t'i shikojnë nga larg.

Nënat e mesme padyshim që i kanë ditët dhe oraret më të planifikuara dhe më të organizuara, sepse nuk u duhet të merren më me regresion të gjumit dhe ngjarje të ndryshme të papritura, por në të njëjtën kohë kalojnë atë fazë në të cilën shtëpia është e zhurmshme dhe e çrregullt. Ata gjithashtu përjetojnë, së bashku me fëmijët e tyre, atë moment vendimtar dhe shpesh kompleks që është kalimi nga fëmijëria në adoleshencë.

Natyrisht, ka mendime të ndryshme dhe kontradiktore për këtë çështje. Disa nëna thonë se kjo është faza më e mirë dhe se nuk e dinin që quheshin nëna të mesme. Të tjera mezi presin ta kalojnë këtë fazë.

Cilado qoftë gjendja shpirtërore me të cilën përballeni këtë periudhë, është e rëndësishme të mbani mend se nuk ka asgjë të drejtë apo të gabuar; ka vetëm qasje të ndryshme ndaj prindërimit dhe të gjitha janë njësoj të vlefshme e respektueshme.