Stil jete

Ke dëgjuar ndonjëherë për ‘Sindromën Kalimero’? Mund ta kesh dhe ti një njeri të tillë afër

Ke dëgjuar ndonjëherë për ‘Sindromën

I ka ndodhur të gjithëve, të paktën një herë në jetë, të ndiejnë se bota, hapësira që i rrethon, të njohurit gjithçka është kaq e padrejtë. Kur ndodh shpesh kjo ndjesi ka shumë mundësi të kemi të bëjmë me një fenomen që quhet viktimizim.

"Pse të tjerët... dhe unë jo?", nëse ia bën vetes këtë pyetje atëherë ke hyrë në vorbullën e  viktimizimit kronik, i cili mund të çojë, në rastet më të këqija, në paranojë. Viktima është i prekur nga ajo që zakonisht njihet si “Sindroma Kalimero”.

Viktima ka karakteristika shumë specifike. Është gjithashtu mjaft e rrezikshme, pasi nëse qëndroni shumë pranë këtij njeriu mund t`ju shkaktohet një ndjenjë faji. Do t`ju duket sikur keni bërë diçka të keqe që në fakt s`e keni bërë kurrë.

Viktima bëhet një tiran i vërtetë ndaj personit që është afër tij dhe e manipulon. Por si mund ta kuptojmë nëse personi pranë nesh vuan nga viktimizimi? Këtu janë disa këshilla.

*Burimi Roba Da Donne