Stil jete

Keni pagjumësi? 6 mënyra për të qetësuar mendjen për të fjetur

Keni pagjumësi? 6 mënyra për të qetësuar mendjen

Kur bëhet fjalë për të fjetur, gjëja e vetme më efektive që mund të bëni është të qetësoni mendjen tuaj.

Sigurisht, kjo mund të jetë më e lehtë të thuhet sesa të bëhet – veçanërisht kur është mesi i natës dhe jeni duke pritur me dëshpërim të bini në gjumë. Por ka disa mënyra për të qetësuar mendimet tuaja dhe për të përgatitur trurin dhe trupin për gjumë.

Këtu janë disa mënyra të mbështetura nga ekspertët për të mashtruar mendjen tuaj për të fjetur:

Mos fli

Një nga mënyrat më efektive për të mashtruar veten që të bini në gjumë është të përpiqeni të mos flini. Përpjekja e tepërt për të fjetur nuk funksionon kurrë, dhe i gjithë ai shqetësim dhe ankth për të rënë në gjumë është ajo që në fakt i mban kaq shumë njerëz zgjuar gjatë natës.

Përqendrohuni në mëngjeset tuaja

Çelësi për të pasur një gjumë të mirë nuk është te gjithçka që bëni dhe çfarë nuk bëni gjatë natës. Në fakt, rutina juaj e mëngjesit mund të ketë një ndikim edhe më të madh në gjumin tuaj.

Lëreni veten të shqetësohet

Marrja e kohës për t'u shqetësuar më herët gjatë ditës mund t'ju ndihmojë të bini në gjumë para gjumit. Në vend që t'i largoni fare shqetësimet tuaja, nëse kaloni kohë duke u shqetësuar për gjërat disa orë para gjumit - jo menjëherë para gjumit - mund të flini më mirë gjatë natës.

Një këshillë e shpejtë: Merrni 15 minuta për t'i shënuar ato shqetësime në një ditar, në mënyrë që t'i nxirrni në letër dhe t'i lini aty .

Mendoni për natyrën

Tingujt e natyrës janë përbërës natyralë për nxitjen e gjumit. Në fund të fundit, natyra dihet se redukton stresin, ul presionin e gjakut, zvogëlon ritmin dhe tensionin e muskujve.

Për të fjetur, psikologët rekomandojnë të mendoni për natyrën.

Përqendrohuni në zhurmën e frymëmarrjes suaj

Frymëmarrja e ngadaltë dhe e thellë me bark - si metoda 4-7-8 në të cilën ju merrni frymë për katër sekonda, mbani frymën tuaj për shtatë sekonda dhe nxjerrni frymën për tetë sekonda - dihet se rrit relaksimin dhe sjell gjumin.

Për më tepër, thjesht përqendrimi në frymën tuaj mund të largojë mendjen nga shqetësimet që ju keni.

Lodh mendjen, jo trupin

Ekziston një keqkuptim i zakonshëm që stërvitja gjatë natës mund t'ju ndihmojë të flini më lehtë. Por ndërsa stërvitja e lodh trupin tuaj, nuk e lodh domosdoshmërisht mendjen tuaj. Kështu që rekomandohen aktivitete që mund t'ju lodhin mendërisht. Lexoni një libër, potësoni puzzle etj.