Stil jete

Kërkim global për kitarën e humbur të Paul McCartney

Kërkim global për kitarën e humbur të Paul McCartney

Një kërkim global është duke u zhvilluar për të gjetur një nga instrumentet më ikonikë në botë - kitarën bas Höfner të Paul McCartney.

Basi shfaqet në disa nga hitet më të mëdha të The Beatles, si Love Me Do dhe She Loves You.
McCartney e bleu instrumentin për 30 £ në Hamburg të Gjermanisë në vitin 1961, por ai humbi tetë vjet më vonë.

Nick Wass po drejton projektin e kërkimit të Höfner dhe ka bashkuar forcat me dy gazetarë në përpjekje për të zgjidhur "misterin më të madh në historinë e rock and roll".


Ai i tha BBC-së se Paul McCartney e pyeti për kitarën gjatë një bisede të fundit - dhe kështu filloi fushata për ta gjetur atë.

Nuk është e qartë se çfarë ndodhi me instrumentin, i cili u zhduk me sa duket pasi Beatles përfunduan xhirimet Get Back në 1969, tha ai.