Stil jete

Këta lloj njerëzish janë më të rrezikuar ndaj djegies profesionale

Këta lloj njerëzish janë më të rrezikuar ndaj djegies

Të qenit i këndshëm për njerëzit mund të jetë e rrezikshme – veçanërisht për shëndetin tuaj mendor.

Njerëzit që kurrë nuk prishin qejfe janë veçanërisht më të prirur ndaj djegies profesionale, thotë Debbie Sorensen , një psikologe klinike e trajnuar në Harvard.

″Ata priren të jenë njerëz shumë të sjellshëm, të zhytur në mendime, gjë që e bën shumë më të vështirë për ta të vendosin kufij, të mos marrin shumë punë ose të investohen emocionalisht në punët e tyre,” thotë Sorensen.

Dhe të qenit një person që vazhdimisht thotë ‘po’ është një thikë me dy presa: Mund të ndiheni fajtorë duke u thënë të tjerëve “jo” dhe inat sa herë që thoni “po”.

Ju nuk keni nevojë të hiqni dorë nga mirësjellja për të shmangur djegien profesionale – hulumtimet e kaluara kanë treguar se të qenit i sjellshëm, miqësor dhe mbështetës në punë janë të gjitha tipare të rëndësishme që mund t’ju ndihmojnë të jeni më produktivë dhe më të lumtur në punën tuaj.

Dallimi, shpjegon Sorensen, është se ata që duan vazhdimisht të kënaqin të tjerët priren të kenë vështirësi në vendosjen e kufijve, gjë që mund të jetë rraskapitëse dhe të çojë në stres kronik, paralajmëron ajo.

3 shenja që tregojnë se mirësjellja juaj(e tepruar) po dëmton shëndetin mendor dhe karrierën


T’i thuash “po” çdo kërkese për ndihmë, edhe nëse kjo të ndërpret punën

Mospërfillja e ndjenjave tuaja kur bëhet ose thuhet diçka që ju shqetëson sepse keni frikë nga konflikti i mundshëm

Duke rënë dakord për afatet joreale të caktimit

Tiranapost.al