Stil jete

Këto 6 vende mirëpresin vetëm turistët e pasur!

Këto 6 vende mirëpresin vetëm turistët e pasur!

Ndërsa kufizimet e udhëtimit lehtësohen, disa vende po tregohen më selektive se cilët turistë do mirëpresin pas-pandemisë.

Javën e kaluar, ministri i turizmit në Zelandës së Re shprehu dëshirën e tij për të tërhequr turistët e pasur ‘në vend të atyre që bëjnë kamping në të gjithë vendin me 10 dollarë në ditë duke ngrënë petë të thata’.

Gjatë gjithë pandemisë COVID-19, vendet në mbarë botën kanë eksperimentuar me politika selektive të hyrjes së turistëve. Tani, ata po zbatojnë plane rimëkëmbjeje - shumë prej të cilave i bëjnë jehonë këtij mentaliteti 'cilësi mbi sasinë'.

Ishujt Kajman

Këto 6 vende mirëpresin vetëm turistët e pasur!

Një strehë për udhëtarët luksozë, Ishujt Kajman të Karaibeve u përpoqën të mbanin imazhin e tyre të nivelit të lartë - edhe gjatë pandemisë.

I nisur në vitin 2020, Programi Global Citizen Concierge (GÇP) u jep punonjësve në distancë mundësinë për ta bërë këtë Territor Britanik shtëpinë e tyre. Ata që fitojnë mbi 100,000 dollarë (98,666 €) në vit mund të aplikojnë për një vizë dyvjeçare për një tarifë vjetore prej 1,469 dollarë.

Fixhi

Këto 6 vende mirëpresin vetëm turistët e pasur!

Gjatë pandemisë, Fixhi e pozicionoi veten si një vendstrehim për miliarderët.

Para-COVID, industria e turizmit përbënte 38 për qind të ekonomisë së Fixhit. Për të nisur një ringjallje, vendi po vendos fokus të vazhdueshëm në udhëtimet luksoze.

Indonezia

Këto 6 vende mirëpresin vetëm turistët e pasur!

Në shtator 2021, Indonezia iu bashkua listës së vendeve që kërkojnë vizitorë 'cilësorë' pas pandemisë.

"Ne do të synojmë për turizëm cilësor në Bali , kështu që nuk do të lejojmë hyrjen e turistëve me çanta shpine pasi plani i rihapjes për udhëtarët ndërkombëtarë të vendoset zyrtarisht në të ardhmen e afërt," tha ministri i Çështjeve Detare dhe Investimeve të Indonezisë, Luhut Binsar.

Montserrat

Këto 6 vende mirëpresin vetëm turistët e pasur!

Ishulli malor i Karaibeve Montserrat fton nomadët dixhitalë të jetojnë aty për një vit. Të ardhurat vjetore duhet të jenë mbi 70,000 dollarë.

Tarifa e aplikimit është 500 dollarë.

Zelanda e Re refuzon turistët '10 dollarë në ditë'

Këto 6 vende mirëpresin vetëm turistët e pasur!

Skema e rimëkëmbjes së turizmit pas pandemisë së Zelandës së Re synon individët më të ardhura të larta.

Zelanda e Re më në fund rihapi kufijtë e saj në gusht 2022, me plane për të menaxhuar më mirë industrinë e turizmit duke shmangur mbipopullimin dhe duke përmirësuar qëndrueshmërinë.

Tajlanda

Këto 6 vende mirëpresin vetëm turistët e pasur!

Industria e turizmit në Tajlandë po rimëkëmbet pas muajsh kufizimesh për COVID

Ministrat e qeverisë u kanë kërkuar hoteleve dhe bizneseve të mos bëjnë ulje për të joshur turistët

"Ne nuk mund t'i lejojmë njerëzit të vijnë në Tajlandë dhe të thonë sepse është e lirë," tha zëvendëskryeministri Anutin Charnvirakul në një event turistik në korrik 2022.

Në vend të kësaj, ai sugjeroi se vendi duhet të fokusohet në rritjen e vlerës së tij si një destinacion premium udhëtimi, raporton Reuters.

Tajlanda gjithashtu shpreson të joshë nomadët dixhitalë me fitime të larta me vizën e saj të re 10-vjeçare "punë nga Tajlanda". E hapur vetëm për ata që fitojnë mbi 80,000 dollarë (78,965 €) në vit.