Stil jete

Kjo do të jetë ngjyra e vitit 2023

Kjo do të jetë ngjyra e vitit 2023

Pantone ka folur. Ngjyra e vitit të ardhshëm është Viva Magenta.

Autoriteti global i ngjyrave zbulon ngjyrën e tij të vitit çdo dhjetor dhe zgjedhja e vitit 2023, e shpallur të enjten, bën pjesë në familjen e së kuqes.

E përshkruar si "një nuancë e purpurt" që balancon ngrohtësinë dhe ftohtësinë, Viva Magenta është "një nuancë jokonvencionale për një kohë jokonvencionale", deklaron Pantone në një deklaratë duke shpjeguar zgjedhjen e saj.


“E guximshme dhe e patrembur, (Viva Magenta) është një ngjyrë pulsuese, bollëku i së cilës promovon optimizëm dhe gëzim”, shtohet në deklaratë. "E fuqishme dhe fuqizuese, është një e kuqe e animuar që inkurajon eksperimentimin dhe vetë-shprehjen pa kufizime; një hije elektrizuese, pa kufij."

Zgjedhja e Institutit të Ngjyrave Pantone synon të pasqyrojë tendencat më të fundit në të gjithë sektorët, duke përfshirë modën, bukurinë, teknologjinë, dizajnin dhe dekorimin e shtëpisë.