Stil jete

Kjo është fotoja më e bukur e vitit!

Kjo është fotoja më e bukur e vitit!

Konkursi i fotove “World Press Photo 2021” ka shpalluar fituesit e vitit. Fotoja më e bukur quhet “Përqafimi i Parë”. Protagoniste është një e moshuar 85-vjeçare, rezidente në një Shtëpi të Moshuarish dhe infermierja e saj.

Me një qese të madhe të lidhur në trup infermierja ka përqafuar pacienten pas shumë muajsh. Në momentin e përqafimit krahët e saj janë hapur si engjëll. Fotoja është simbol i pamundësisë për t`u përqafuar lirshëm, por edhe i sakrificave të ekipeve mjekësore në gjithë botën.

Fotoja është shkrepur nga Mads Nissen, fotograf danez. Konkursi u mbajt dje në Amsterdam.

Foto të tjera të vlerësuara në këtë konkurs.

Debati për memorialin

Kjo është fotoja më e bukur e vitit!

Një tjetër luftë, ajo me urinë

Kjo është fotoja më e bukur e vitit!

Natyra

Kjo është fotoja më e bukur e vitit!

Shpërthimi në Bejrut

Kjo është fotoja më e bukur e vitit!

*Artikulli i The Guardian u përshtat në shqip nga Tiranapost.al