Stil jete

Koha e tepërt para ekranit gjatë foshnjërisë mund të lidhet me aftësitë më të ulëta njohëse më vonë në fëmijëri

Koha e tepërt para ekranit gjatë foshnjërisë mund të

Sipas një studimi të ri, sasia e kohës që foshnjat shpenzojnë duke parë ekranet e kompjuterit, televizorit dhe telefonit në vitin e tyre të parë të jetës mund të lidhet indirekt me aftësitë më të ulëta njohëse më vonë në jetë.

Foshnjat që shikonin mesatarisht dy orë para ekranit në ditë performuan më keq më vonë, në moshën 9-vjeçare, në funksionet ekzekutive, sipas studimit, i cili u botua të hënën në revistën JAMA Pediatrics.

Studiuesit hulumtuan më shumë se 400 fëmijë.

Faktorë të tjerë, të tillë si niveli i të ardhurave të një familjeje, gjithashtu dukej se ishin të lidhur me rezultate më të ulëta të funksionimit kognitiv.

Sidoqoftë, gjetjet ndjekin udhëzimet nga Akademia Amerikane e Pediatrisë(AAP) se fëmijët nën moshën 2 vjeç nuk duhet të kalojnë kohë para ekranit.

AAP rekomandon që fëmijët e moshës 2 deri në 5 vjeç të kufizohen në vetëm një orë para ekranit në ditë që mbikëqyret nga një kujdestar.