Stil jete

Ku të udhëtoni në Europë nëse keni ‘low budget’

Ku të udhëtoni në Europë nëse keni ‘low

Europa ofron shumë destinacione të përballueshme ku mund të kaloni pushime fantastike verore pa shpenzuar shumë. Ja disa nga destinacionet më të mira me kosto të ulët për udhëtimet tuaja verore në vitin 2024.

1. Budapest, Hungari

Budapesti është një qytet i bukur i njohur për arkitekturën e tij të mrekullueshme, banjat termale historike dhe jetën e gjallë të natës. Qyteti ofron një larmi akomodimesh të përballueshme, nga hostelët e buxhetit deri te hotelet me çmime të arsyeshme.

2. Lisbonë, Portugali

Lisbona, kryeqyteti i Portugalisë, është një qytet piktoresk me lagje shumëngjyrëshe, tramvajë historikë dhe ushqime të shijshme. Është një destinacion i shkëlqyer për udhëtarët me buxhet, që ofron një përzierje akomodimesh të përballueshme dhe me kosto të ulët.

3. Krakovë, Poloni

Krakova është një qytet i mrekullueshëm që kombinon historinë, kulturën dhe përballueshmërinë. Qyteti ka arkitekturë të bukur mesjetare, duke përfshirë Kalanë e Wawelit dhe Sheshin e Vjetër Historik. Vizitoni Muzeun dhe Memorialin e Auschwitz-Birkenau për një përvojë historike prekëse. Krakovë ofron një gamë të gjerë akomodimesh dhe opsione ushqimore me kosto të ulët, duke e bërë atë një destinacion ideal për udhëtarët që duan të kursejnw paratë e tyre.

4. Pragë, Çeki

Praga, e njohur si "Qyteti i Njëqind Kullave," është e famshme për arkitekturën e saj të mrekullueshme gotike, vendet historike dhe çmimet e përballueshme. Shëtisni nëpër Urën e famshme Charles, eksploroni madhështinë e Kalasë së Pragës dhe admironi Orën Astronomike në Sheshin e Vjetër. Praga ofron një larmi akomodimesh dhe opsionesh ushqimore me kosto të ulët, duke e bërë atë një zgjedhje të shkëlqyer për një arratisje me kosto të ulët në Europë.

5. Sofje, Bullgari

Sofje, kryeqyteti i Bullgarisë, është një perlë e panjohur në Europën Lindore. Qyteti krenohet me një përzierje të arkitekturës romake, osmane dhe sovjetike, duke ofruar një sfond të pasur historik. Sofje është e njohur për çmimet e saj të përballueshme, nga akomodimet deri te ushqimi, duke e bërë atë një destinacion fantastik për udhëtarët me buxhet.

6. Riga, Letoni

Riga, kryeqyteti i Letonisë, ofron një përzierje të arkitekturës Art Nouveau, jetës së gjallë të natës dhe trashëgimisë kulturore. Riga është e njohur për akomodimet e saj të përballueshme dhe restorantet me çmime të arsyeshme, duke e bërë atë një destinacion të shkëlqyer me kosto të ulët në Europë.