Stil jete

Kur vjen moti i nxehtë, produktiviteti i punonjësve është në rrezik

Kur vjen moti i nxehtë, produktiviteti i punonjësve është

Kujtdo që i është dashur të shkojë në punë në një ditë të nxehtë vere, e di se sa rraskapitës mund të jetë. Funksioni i trurit ngadalësohet, udhëtimi është më i pakëndshëm dhe, për njerëzit që punojnë jashtë, thjesht siguria bëhet një sfidë. Të gjithë këta faktorë të kombinuar shtojnë një goditje në produktivitetin e punonjësve, i cili do të bëhet më i theksuar pasi ndryshimet klimatike nxisin valë më intensive të të nxehtit.

Përcaktimi sasior i këtij kërcënimi mund të jetë i vështirë. Në përgjithësi, ai përfshin gjithçka, nga performanca e dobët njohëse deri te gjumi i dobët.

Edhe ekspozimi i kufizuar ndaj temperaturave të larta gjatë natës dhe gjatë udhëtimit mund të ketë një ndikim të vazhdueshëm në funksionin njohës.

Ka disa shifra alarmante: gjatë një valë të nxehti verën e kaluar, Presidenti Joe Biden tha se nxehtësia ekstreme i kushtoi 100 miliardë dollarë në vit SHBA-së, duke cituar një raport nga Këshilli Atlantik që paralajmëroi se ato humbje mund të dyfishohen deri në vitin 2030. Midis 1992 dhe 2017, stresi nga i nxehti vrau më shumë se 800 punonjës në SHBA dhe dëmtoi më shumë se 70,000, sipas Byrosë së Statistikave të Punës.