Stil jete

Kush kualifikohet për një vizë në Mbretërinë e Bashkuar? Përgjigje nga një avokat emigracioni

Kush kualifikohet për një vizë në Mbretërinë e
David Gering-Hasthorpe, një avokat imigracioni tregon gjithçka që duhet të dini për aplikimin për vizë kur udhëtoni në Mbretërinë e Bashkuar.

3 përgjigje që duhet t’i dini patjetër:

Cilat arsye të zakonshme do t'u refuzohej njerëzve një vizë në Mbretërinë e Bashkuar?

“Ndonjëherë njerëzve u mohohet sepse nuk i plotësojnë kërkesat. Për shembull, nëse dikush dëshiron një vizë vizite, por ai synon të punojë në MB, atëherë viza do të refuzohet.

“Shumë herë njerëzit i plotësojnë kërkesat, por nuk kanë prova për këtë. Për shembull, nëse dëshironi një vizë vizite, por nuk keni ndonjë dëshmi për arsyet për t'u kthyer në vendin tuaj të banimit, atëherë mund të prisni që edhe ai aplikim të refuzohet.

“Arsyet e tjera të zakonshme pse dikush mund të refuzohet në kufi mund të jetë se ata kanë shkelur më parë ligjin e imigracionit në MB”.

A mund të qëndroj në MB si turist për gjashtë muaj pa vizë?

“Home Office nuk ka kufizime strikte për sasinë e kohës që mund të kaloni në MB si vizitor. Megjithatë, ata kanë një kërkesë për 'Vizitor të vërtetë'.

“Një nga mënyrat se si ata e vlerësojnë këtë kërkesë bazohet në atë se sa kohë keni kaluar në MB si vizitor kohët e fundit. Nëse keni kaluar gjashtë muaj ose më shumë në MB gjatë 12 muajve të fundit, ata do të fillojnë të mendojnë se ndoshta nuk jeni më një "vizitor i vërtetë".

Nëse do të doja të udhëtoja në MB për pushime në dhjetor, kur dhe ku do të ishte koha më e mirë për të aplikuar për vizë?

“Unë rekomandoj të dorëzoni aplikimin tuaj për vizë të paktën dy muaj përpara se të planifikoni të udhëtoni. Ju do të duhet të aplikoni nga vendi juaj i banimit në shumicën e rasteve.”