Stil jete

Kuzhina italiane kandidate për t’u bërë pasuri e UNESCO-s

Kuzhina italiane kandidate për t’u bërë pasuri e UNESCO-s

Kuzhina italiane është kandidati zyrtar i qeverisë italiane për Trashëgiminë Botërore të UNESCO-s për vitin 2023.

Kuzhina italiane kandidate për t’u bërë pasuri e UNESCO-s

Propozimi vjen nga Ministrat e Bujqësisë dhe Sovranitetit të Ushqimit Francesco Lollobrigida dhe Kulturës Gennaro Sangiuliano.

Kuzhina italiane kandidate për t’u bërë pasuri e UNESCO-s

Sipas Lollobrigida, është për t'u habitur që kjo ka ndodhur vetëm në vitin 2023, duke pasur parasysh pasurinë kuzhinës italiane.

Dosja do të dërgohet nga Ministria e Punëve të Jashtme në UNESCO dhe do të nisë procesi i vlerësimit, i cili duhet të përfundojë maksimumi në dhjetor 2025.