Stil jete

Ky vend ka verërat më të mira në botë për vitin 2023 dhe nuk është Franca

Ky vend ka verërat më të mira në botë për vitin

Ka shumë destinacione në mbarë botën të njohura për peizazhet e tyre mahnitëse, klimat e buta dhe verërat e shijshme.

Por një vend sapo ka triumfuar mbi të gjithë të tjerët në Decanter World Wine Awards 2023 , konkursi më i madh në botë i verërave, tashmë në edicionin e tij të 20-të.

Ishte një fitore për Botën e Re pasi 10 verëra australiane u emëruan më të mirat në event, më shumë se çdo vend tjetër. Vendet tradicionale të prodhimit të verës, Franca dhe Spanja kishin nga tetë medalje secila.

Italia kishte shtatë medalje – të gjitha nga Toskana dhe Piemonte – ndërsa Portugalia shkëlqeu në Port dhe Madeira.