Stil jete

Mbretëresha nuk është mirë. Vendi i saj do mbetet bosh në hapjen e Parlamentit

Mbretëresha nuk është mirë. Vendi i saj do mbetet bosh

Mbretëresha u detyrua mbrëmë në mënyrë dramatike të tërhiqej nga hapja e sotme shtetërore e Parlamentit për herë të parë në 59 vjet për shkak të problemeve të saj në rritje të lëvizshmërisë.

Princi Charles tani do të jetë ai që do të lexojë fjalimin e saj për herë të parë, i shoqëruar nga Princi William, i cili nuk ka marrë pjesë kurrë më parë në këtë event.

Froni i Sovranit në Dhomën e Lordëve do të mbetet i zbrazët dhe mbretëresha do ta ndjekë nga televizori.

Në mënyrë të pashmangshme lind pyetja nëse ajo po bëhet gjithnjë e më e dobët.
Hapja Shtetërore e Parlamentit është një nga detyrat publike më të rëndësishme të monarkut dhe përfshin leximin e fjalimit të Mbretëreshës, duke përshkruar politikat e qeverisë së saj dhe legjislacionin e propozuar për seancën e re parlamentare.

Deri dje në mëngjes Pallati Buckingham kishte thënë vazhdimisht se Mbretëresha ende 'shpresonte' të merrte pjesë. Ajo e ka humbur pjesëmarrjen vetëm dy herë gjatë gjithë mbretërimit të saj - në 1959 dhe 1963 kur ishte shtatzënë respektivisht me Princin Andrew dhe Princin Eduard - dhe fjalimi u lexua nga kancelari i atëhershëm.

Nuk kishte dyshime se ngjarja e profilit të lartë do të kishte qenë fizikisht rraskapitëse për të, pavarësisht nga hapat e ndërmarrë për të minimizuar nevojën e saj për të ecur.