Stil jete

Më thuaj me kë rri… 8 veprimet që i huazojmë nga ata që kemi pranë

Më thuaj me kë rri… 8 veprimet që i huazojmë nga ata

Sa herë të ka ndodhur që të hapet goja për gjumë sapo dikush para teje e bën këtë? Themi se është ngjitëse dhe po, është e vërtetë. Po nuk është i vetmi veprim ngjitës.

Lumturia është ngjitëse gjithashtu

Më thuaj me kë rri… 8 veprimet që i huazojmë nga ata

Jemi më të prirur të jemi të lumtur nëse jemi në kontakt të vazhdueshëm me njerëz të lumtur. Një shembull i tillë janë mësueset pasionante. Ato ta bëjnë ta ndjekësh më me dëshirë orën e mësimit. Dallohet që larg kur mësuesja e dashuron punën që bën.

Sa për hapjen e gojës

Më thuaj me kë rri… 8 veprimet që i huazojmë nga ata

E dije që edhe qentë e hapin gojën kur na shikojnë neve ta bëjmë këtë?

Provimi i gjërave të ëmbla

Më thuaj me kë rri… 8 veprimet që i huazojmë nga ata

Nëse je me dikë që ka hequr dorë nga të ëmblat, mos ha as ti. Përndryshe nuk do t`i rezistojë dot as ai e do ta shkelë dietën.

Buzëqeshja

Më thuaj me kë rri… 8 veprimet që i huazojmë nga ata

Sjellje sociale

Më thuaj me kë rri… 8 veprimet që i huazojmë nga ata

Edhe “duck face” gjatë shkrepjes së një fotoje është ngjitëse.

I ftohti

Më thuaj me kë rri… 8 veprimet që i huazojmë nga ata

Nëse njeriu afër teje thotë që ka ftohtë, do të të hyjnë të dridhurat edhe ty.

E qeshura me të madhe

Më thuaj me kë rri… 8 veprimet që i huazojmë nga ata

Edhe nëse grupi që po qesh është larg dhe vetëm dëgjon zërat, është ngjitëse.

Empatia

Më thuaj me kë rri… 8 veprimet që i huazojmë nga ata

Nëse kamerieri sillet mirë e buzëqesh me ty, do i buzëqeshësh edhe në ditën më të keqe. Ose ddo t`i lësh bakshish. Sigurisht kjo pikë nuk vlen vetëm në këtë situatë.

*Artikulli i Bright Side u përshtat në shqip nga Tiranapost.al