Stil jete

Merrni një ditë pushim pas pushimeve!

Merrni një ditë pushim pas pushimeve!

Mendja juaj e shëndoshë do t'ju falënderojë më vonë për këtë.

Mënyra se si udhëtoj në të 30-at e mia është shumë e ndryshme nga mënyra se si kam udhëtuar në të 20-at e mia.

Duke jetuar në Phoenix menjëherë pas kolegjit, bëja shpesh fluturimet me sy të kuq për në shtëpi në Ohajo. Kthehesha të dielën dhe të hënën isha për punë. Pa u ndalur. Ndonjëherë kam shkuar edhe nga aeroporti në punë direkt.

Ky lloj udhëtimi fundjave nuk ka mbijetuar pas të 20-ave të mia. U lodha duke mos pasur kohë të mjaftueshme për t`u rikuperuar mes punës dhe udhëtimeve. Kur pandemia na blokoi në mars të 2020-ës dhe udhëtimet u ndaluan, si shumë të tjerë, e gjeta veten duke kaluar shumicën e kohës vetëm, gjë që më lejoi të vlerësoja situatën. Kur udhëtimi rifilluan, u betova se do t'i qasesha ndryshe.

Kam futur në listë ditën e pushimit pas pushimeve.

Tani e kam prioritet caktimin e një dite shtesë pushimi midis kohës kur kthehem në shtëpi në nga pushimet dhe kthimit në punë. Sepse le ta pranojmë: Teksa udhëtimi është një gëzim (dhe një luks), ai mund të jetë rraskapitës.

E përdor këtë ditë për të shpaketuar, për të larë rrobat, për të kryer punë dhe për të bërë banjë. Më pas, pjesën tjetër të ditës e kaloj duke rimarrë veten. Edhe në pushime relaksuese, të qenit jashtë zonës së rehatisë për disa ditë dhe mes kaq shumë njerëzve mund të të lodhin.

Sigurisht, mund të mos jetë gjithmonë e mundur, por sa herë që është mundësia, duhet marrë pushim pas pushimeve.

*Përshtatur nga Washington Post