Stil jete

Milioneri self-made thotë se këto janë 5 këshillat më të këqija që prindërit iu japin fëmijëve

Milioneri self-made thotë se këto janë 5 këshillat më


Matt Higgins/ Është sezoni i diplomimit, që do të thotë se shumë prindër do të respektojnë një rit të përhershëm: duke u dhënë fëmijëve të tyre këshilla të tmerrshme për jetën.

Unë kaluar shumë sfida të vështira, nga rritja në varfëri, braktisja e shkollës së mesme, kujdesi për nënën time me aftësi të kufizuara, mbajtja e dy vendeve të punës ndërkohë që mora diplomën e kolegjit dhe drejtësisë.

Gjatë gjithë sprovave të mia dhe rrugëtimit tim për t’u bërë një milioner self-made, i vetmi çelës për të lulëzuar ishte të guxoja.

Këtu janë këshillat më të këqija që të rinjtë duhet të injorojnë dhe çfarë të bëjnë në vend të kësaj:

1. “Ke nevojë për një plan B”.

Një studim i Wharton zbuloi se vetëm të menduarit për një plan rezervë mund të zvogëlojë ndjeshëm gjasat që Plani A të funksionojë, së bashku me motivimin për ta provuar madje.

E vetmja mënyrë për të qenë një biznesmen i suksesshëm është të besoni se do të jeni dhe të mos shqetësoheni për atë që do të ndodhë nëse dështoni.

2. “Zvogëloni kohën para ekranit”.

Ekranet janë e ardhmja e punës. Luajtja e videolojërave për 10 orë rresht mund të mos ndihmojë, por ju mund të mësoni të gjitha llojet e aftësive të reja fitimprurëse në internet.

3. “Merreni me qetësi dhe mos u shqetësoni”.

Pjesërisht e pavërtetë. Ndërsa ankthi kronik duhet të adresohet, jo i gjithë ankthi është problematik. Në fakt, studimet tregojnë se sipërmarrësit më të suksesshëm shfrytëzojnë ankthin dhe e bëjnë atë të funksionojë për ta.

Ata ruajnë atë që quhet një gjendje “ankthi optimal”: ekuilibri midis të pasurit ankth për të katalizuar fokusin dhe për të përmirësuar performancën, por jo aq sa të pengojë përsosmërinë.

4. “Shkoni të punoni në një kompani të madhe dhe të qëndrueshme.”

Dikur ishte këshillë e mençur për të filluar karrierën tuaj në gjigantë si Facebook, Google, Lyft, Netflix dhe Disney. Por edhe kompanitë që dikur premtonin karriera 30-vjeçare tani po përballen me pushime masive nga puna.

Në vend që të shkoni për një emër të madh, shkoni për rolin e duhur. Sigurohuni që interesat dhe aftësitë tuaja të përputhen me pozicionin që dëshironi, edhe nëse është në një kompani të vogël.

5. “Blini një shtëpi dhe stabilizohuni.”

Së fundmi, këshilla më e rëndësishme që çdo i ri duhet të dijë: Paraja është mbreti.

Kurseni para dhe ruani sa më shumë likuiditet. Nëse do të thotë të marrësh me qira ose të jetosh me prindërit, është mirë.

Në një mjedis me inflacion të lartë, kursimi i parave është më i rëndësishëm se grumbullimi i borxhit.

*Matt Higgins është një investitor dhe CEO i RSE Ventures.