Stil jete

Mos e nënvlerëso kurrë rëndësinë e fjalës 'faleminderit' kur po kërkon një punë

Mos e nënvlerëso kurrë rëndësinë e fjalës

Shumë njerëz besojnë se Cv dhe aftësitë e tyre mjaftojnë në një intervistë për punë. Por punësimi, procesi është në fakt shumë më subjektiv se sa mendoni.

Gazetari i CNBCMakelt, Sho Dewan ka shpenzuar mbi pesë vite pune në çështjen e burimeve njerëzore dhe rekrutimin. E bëri këtë përmes krijimit të një biznesit Workhap në të cilin ka ndihmuar shumë njerëz për t'u punësuar me pagesa shumë të mira.

Është e vështirë për ta besuar por është e vërtetë.

Sipas Dewan: Shpesh punësimi ka të bëjë më pak me përvojën tuaj dhe më shumë rreth asaj se si e bëni të ndihet menaxheri i punësimit gjatë - dhe pas - intervistës.

Një nga këshillat kryesore të Dewan është të dërgoni gjithmonë një email falenderues pas një interviste. Mos e nënvlerësoni kurrë rëndësinë e një falenderimi.