Stil jete

Ndahet nga jeta Princi i Lihtenshtajnit

Ndahet nga jeta Princi i Lihtenshtajnit

Familja mbretërore e Lihtenshtajnit është në zi për vdekjen e papritur të Princit Konstantin, i cili u nda nga jeta në moshën 51-vjeçare. Familja njoftoi vdekjen e tij të mërkurën pa specifikuar shkakun.

Princi Konstantin i Lihtenshtajnit ishte djali më i vogël i Mbretit Hans-Adam II dhe i shtati në radhën e fronit. Ai la pas gruan e tij Princesha Mari dhe tre fëmijët e tyre, Princi Moritz 20-vjeçar, Princesha Georgina 18-vjeçare dhe Princi Benedikt 15-vjeçar.

Princi Kostandin lindi në St. Gallen në mars 1972 dhe u diplomua nga Liceu në Lihtenshtajn përpara se të studionte drejtësi në Salzburg. Ai kishte qenë menaxher i përgjithshëm dhe kryetar i bordit të Fondacionit Princi Lihtenshtajn për 11 vjet.