Stil jete

Neom: Qyteti futuristik ku njerëzit, avatarët robotikë dhe hologramet mund të bashkëjetojnë

Neom: Qyteti futuristik ku njerëzit, avatarët robotikë dhe
Mbretëria e Arabisë Saudite është kombinim i traditës së vjetër arabe dhe ambicies shkencore për të ardhmen.

Nga fuqia e tij teknologjike deri tek ambiciet e tij të qëndrueshmërisë, është e qartë se megaqyteti Neom është në krye të ambicies së arabëve për të ardhmen, me avatarë robotikë dhe hologramë të gatshëm për t'u bërë pjesë e jetës së përditshme.

Neom: Qyteti futuristik ku njerëzit, avatarët robotikë dhe

“I ndërthurur me natyrën dhe i avancuar nga teknologjia , Neom është pionier i një mënyre të re jetese dhe mënyrave të reja për të udhëtuar”, thotë shefi i turizmit në Neom, Andreë McEvoy.

Neom: Qyteti futuristik ku njerëzit, avatarët robotikë dhe

Qyteti i zgjuar prej 500 miliardë dollarësh (480 miliardë euro) synon të tërheqë pesë milionë vizitorë deri në vitin 2030 dhe hotelet e para janë planifikuar të hapen në vitin 2024, megjithëse sipas McEvoy, zhvillimi nuk do të përfundojë kurrë në atë që është “ndoshta projekti më ambicioz në botë".

I përbërë nga tre rrethe kryesore, Neom do të shtrihet nëpër male, shkretëtirë dhe det. Linja, një qytet i qëndrueshëm 160 kilometra i gjatë, do të ketë kapacitet për një milion banorë, ndërsa Oxagon do të bëhet kompleksi industrial lundrues më i madh në botë. Për aventurierët, megjithatë, askund nuk mund të krahasohet me lartësitë marramendëse të Trojenës.

Neom: Qyteti futuristik ku njerëzit, avatarët robotikë dhe

Çfarë ofron Trojena?

Trojena ndodhet 50 kilometra nga bregu i Gjirit të Akabës, i rrethuar nga vargmalet e pacenuara të maleve Saravat, me lartësi që variojnë nga 1500 metra deri në 2600 metra.

“Trojena planifikon të jetë kulmi i zgjuarsisë njerëzore në dizajn, si dhe në inovacionin arkitektonik dhe inxhinierik,” thotë ai.

Pritet të hapet në vitin 2026, Trojena do të ketë një pistë skish , çiklizëm malor, sporte ujore dhe ambiente të klasit botëror të mirëqenies. Do të ketë gjithashtu një rezervë interaktive natyrore.

Tiranapost.al