Stil jete

Nëse je i varfër, këto janë 10 gabimet që prindërit kanë bërë me ty

Nëse je i varfër, këto janë 10 gabimet që

Duket se ka një lidhje mes varfërisë dhe mënyrës se si prindërit i rritin fëmijët e tyre.

Po çfarë bëjnë ata padashur gabim?

E detyrojnë fëmijën të marrë drejtimin e karrierës që prindi dëshiron dhe nuk e lënë të bëjë zgjedhjen e tij sipas dëshirës.

Nuk e lejojnë fëmijën të bëjë gabimet e tij

I mësojnë fëmijët të kursejnë para (duke i krijuar idenë që një ditë mund të mos kemi) dhe nuk i nxitin të zhvillojnë talentin në vend të kësaj

Nuk i lejojnë të shprehin ndjenjat dhe emocionet: Mos qaj se tani je i rritur

Përdorin si shembuj njerëz të suksesshëm: Steve Jobs u bë i zoti edhe pa pasur kompjuter në fëmijëri

I përballin herët me vështirësitë e jetës

Nuk i lejojnë fëmijët t`i zgjidhin vetë konfliktet

Nuk i nxitin të mësojnë edhe jashtë shkollës

Nuk e lejojnë fmëijën të përdorë lidhjet sociale

I jep fëmijëve para kur merr nota të mira

*Burimi Bright Side