Stil jete

Nëse përdorni ndonjë nga këto 6 fraza toksike, marrëdhënia juaj është në telashe

Nëse përdorni ndonjë nga këto 6 fraza toksike,

Nga Cortney Warren/ Si një psikologe e trajnuar në Harvard që punon me çifte, kam parë që marrëdhëniet shkojnë shpejt drejt greminës kur njëri ose të dy partnerët flasin me njëri- tjetrin me përbuzje.

Përbuzja është e rrezikshme sepse jo vetëm që sulmon karakterin e një personi, por merr një pozicion superioriteti ndaj tij.

Fraza toksike që mund të shkatërrojnë ngadalë marrëdhënien tuaj


1. “Ti nuk me meriton mua.”

Gjuha që pasqyron përbuzje i komunikon partnerit tuaj se ju besoni se është më pak se ju, gjë që mund të dëmtojë vetëvlerësimin e tij.

2. “Mos më pyet më. Çdo gjë është mirë.” (Kur nuk është.)


Gjuha pasivo-agresive i pengon partnerët të flasin për problemet e tyre në mënyrë të drejtpërdrejtë dhe të hapur. Kjo e bën të vështirë zgjidhjen e konfliktit dhe mund t’i bëjë të dyja palët të ndihen të pasigurta.

3. “Të urrej”.

Thënia e kësaj fraze mbipërgjithëson ndjenjat momentale dhe krijon pasiguri edhe në momentet e mira. Partneri juaj mund të mendojë: “A më do vërtet tani nëse më tha “Të urrej” javën e kaluar?”

4. “Ti je një prind i keq”.

Partnerët i dinë pasiguritë e njëri-tjetrit. Gjuha që shfrytëzon këto dobësi nuk është vetëm lënduese - ajo minon besimin duke marrë dobësinë e dikujt dhe duke e përdorur atë për ta bërë veten të dukeni si personi më i mirë.

5. “Ju jeni duke u çmendur”.

Gjuha që manipulon ose shtrembëron realitetin me qëllimin për ta bërë partnerin tuaj të dyshojë për veten e tij minon perceptimin e tyre për realitetin.

6. “Për mua ka marrë fund.”

Gjuha që kërcënon fundin e marrëdhënies tuaj - si “Unë po largohem”, ose “Dua të ndahem” - krijon paqëndrueshmëri dhe pasiguri.